Kārtējās starptautiskās izstādes “Riga Food 2011” īpašā iezīme šogad būs plašs bioloģisko pārtikas produktu segments, biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja pasākuma rīkotāji.
“Šī gada tendence ir lielā interese par bioloģiski tīriem pārtikas produktiem, kas vērojama no ražotāju puses. Par to, ka interese par šiem produktiem pieaug, liecina fakts, ka izstādē ar bioloģiskajiem produktiem – jogurtiem, sieriem, maizi un citiem – piedalīsies vidējie un lielie uzņēmumi. Līdz šim šādus nišas produktus ražoja mazie uzņēmumi, tomēr pieprasījums pēc bioloģiski tīras pārtikas pieaug tik strauji, ka tai sāk pievērsties arī lielie ražotāji,” sacīja izstādes projekta vadītājs Rolands Nežborts.
Patlaban dalībai izstādē pieteikušies vairāk nekā 540 uzņēmumi no 40 valstīm, prezentējot jaunākos produktus un pakalpojumus. “Riga Food 2011” būs arī 12 valstu nacionālie kopstendi, ko kopīgi veidos Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Moldovas, Čehijas, Bulgārijas, Gruzijas, Kanādas, Francijas un Polijas pārtikas ražotāji. Pirmo reizi izstādē piedalīsies Malaizijas un Tanzānijas uzņēmumi.
Prognozējamais izstādes apmeklētāju skaits ir vairāk nekā 30 000 cilvēku.
Šī gada izstādes jaunums būs Gastronomijas festivāls, kas notiks atsevišķā hallē, kurā varēs baudīt dažādu valstu nacionālo virtuvju piedāvājumu, restorānu, bāru un kafejnīcu ēdienkarti, vērot pavāru, konditoru un bārmeņu darbošanos konkursos un šovos.
Savukārt pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par “Riga Food” medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos, kuros noteiks labākos sviesta, biezpiena, kefīra, maizes un medus ražotājus.
Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē jo animācijas stendā varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi aicināti piedalīties seminārā “Latvijas pārtikas nozare starptautiskajā tirgū”.
Izstādes laikā 7.septembrī notiks konkurss “Gada konditorejas uzņēmums 2011”, 8.septembrī – Vīnziņu konkursa fināls, kā arī jauno pavāru konkurss, savukārt 9.septembrī interesenti varēs vērot bārmeņu konkursu “Ziemas kokteilis”.
Kā ziņots, kārtējā starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food” notiks no 7.septembra līdz 10.septembrim starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”.
Izstādi rīko “BT1” sadarbībā ar Latvijas Tehnoloģisko centru, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, Latvijas diplomātu klubu un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām.
“Riga Food 2011” tiks atklāta 7.septembrī plkst.11.
Izstādes darba laiks: 7.septembrī no plkst. 10 līdz plkst 18.,8.septembrī un 9.septembrī – no plkst.10 līdz plkst.19, bet slēgšanas dienā 10.septembrī – no plkst 10 līdz plkst 17.
Pērn “Riga Food 2010”, kas notika no 8.septembra līdz 11.septembrim, piedalījās 537 pārtikas ražotāji no 39 valstīm.
Avots: Nozare.lv, 30.08.2011.